Dömsöd Nagyközség hivatalos oldala

KÖZLEMÉNY - BKMKH Környezetvédelmi Hatóság

A MÁV Zrt., a Budapest - Belgrád vasútvonal hazai szakaszának fejlesztése tárgyú környezeti hatásvizsgálati eljárás megindításáról és az érintettek személyes megjelenése nélküli közmeghallgatás tartásáról.

Az érintettek az eljárás kapcsán észrevételeiket a közmeghallgatás 2021. május 3-i időpontjáig személyes megjelenés nélkül, írásban nyújthatják be az érintett települések jegyzőihez, illetve közvetlenül a környezetvédelmi hatósághoz. Az észrevételekre adott válaszokat a környezetvédelmi hatóság a honlapján közzéteszi.

A 2021. április 12-i értesítés részletesen ebben a dokumentumban tekinthető meg.

A MÁV Zrt. a  fejlesztések érdekében megkezdte a beruházáshoz szükséges hatásvizsgálati eljárást. A beruházás és az eljárás - a csatolt dokumentum szerint - Dömsöd Nagyközséget is érinti. A beruházás kiemelten közérdekű, a környezet- és természetvédelmi hatósági engedélyezési eljárásokban a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal az illetékes. A környezeti hatásvizsgálati eljárás 2021. március 18-án indult.

A környezetvédelmi hatóság honlapján a szakhatósági állásfoglalásokba és az általa kért szakértői véleményekbe, továbbá a hiánypótlásul készült dokumentációkba való betekintést lehetővé teszi az érintett nyilvánosság számára. Az érintettek észrevételeiket a közmeghallgatás időpontjáig közvetlenül a környezetvédelmi hatósághoz, illetve az érintett települések jegyzőihez nyújthatják be.

További részletes tájékoztatás ebben a dokumentumban tekinthető meg.