Dömsöd Nagyközség hivatalos oldala

Dömsödi járványügyi tájékoztató - márc.24.

Kedves Lakótársaim!

Az a jó hírem, hogy igazán ránk vonatkozó új hírünk nincsen!

Megnyugtató számomra, hogy a maguk területén az intézményeink mindent megtesznek a munkavégzés és a védekezés sikeréért! Ezt csak megerősítette a konzultációm az intézményvezetőkkel! Néhány helyszínen még nem állt rendelkezésre megfelelő mennyiségű maszk, így nagy öröm számomra, hogy ma újabb 750 darabot kaptunk, viszonylag elérhető áron. Talán már holnaptól számíthatok, számíthatunk a Cser Györgyi vezette lányok által varrt mosható maszkok első ütemére is!

Nagyon bízom abban, hogy országosan is siker koronázza a kormány és a magyar emberek erőfeszítéseit a koronavírus elleni kegyetlen harcban! Talán hónapok múlva azt nyugtázhatjuk majd, hogy Európa egyik legsikeresebb egészségügyi védekező rendszerét dolgozták ki a szakemberek, és a fegyelmezettségünkkel együtt, ez nem várt alacsony esetszámot eredményezett!

Nézve a parlamenti pártok együttműködésének teljes hiányát, az jutott eszembe, hogy mennyivel jobb helyzetben vagyunk mi dömsödiek, hiszen magunk mögött érezhetem a teljes lakosság támogatását a nehéz időszakban. És itt nemcsak a konkrét támogatásra, adományokra gondolok, hanem egyre inkább érzem az erkölcsi támogatást is, az empátiát, felénk és intézkedéseink iránt egyaránt! Ma - szigorúan autóban - többször is körbejártam Dömsödöt, és örömmel láttam, hogy egyre többen tudják magukénak az ajánlást, hogy csak a legszükségesebb esetben menjenek utcára. Magam is zárt ajtó mögött, egyedül végeztem a munkámat, hiszen én is a veszélyeztetett korosztályt képviselem! Bizakodó vagyok, hogy fegyelmezettségünk okán nagyközségünk lesz az egyik legkevésbé fertőzött település az országban!

Igaz, hogy nem a járvánnyal összefüggésben, de szeretném az olvasókat tájékoztatni, hogy a település-fenntartási csoport megkezdte a nem szilárd burkolattal rendelkező utcáink rendbehozatalát. Az időjárás függvényében folyamatosan dolgozni fognak! További türelmet kérek a kisebb forgalmú utcák lakóitól! Mindenkire sor fog kerülni!

Ma egy olyan álhírt kaptam, amelyhez hasonló - jó lenne, ha a jövőben nem ismétlődne meg! Az álhír szerint Dömsödön koronavírussal fertőzött ember él, amelyet szerencsére a Tisztifőorvos asszony megcáfolt!

Továbbra is kérek mindenkit, hogy amennyiben segítségre szoruló idős emberről tudnak, úgy jelezzék azt a Családsegítő szolgálatnál!

Vigyázzunk egymásra! Vigyázzunk magunkra!

Bencze István polgármester