Dömsöd Nagyközség hivatalos oldala

Dömsödi járványügyi tájékoztató - márc.31.

Kedves Lakótársaim!

A mai napunk is különösebb esemény nélkül zajlott! Az lesz az igazi, ha egy hónap múlva is így tudom kezdeni a tájékoztatómat!

A piac ismét megnyílt. Kicsit az volt az érzésem, hogy nem igazán rengette meg Dömsöd közéletét! Egyelőre kevés árus, kevés vásárló, kevés kockázati tényező. De! Jön a tavasz, a jóidő és ezzel együtt a lényegesen nagyobb piaci forgalom. Ekkor lesz igazán érdekes a piaci rendelkezések betartása! Már most készüljünk erre az időszakra!

A honlapunkon található HIBABEJELENTŐ fül segítségével már nagyon sokan jelezték igényükat az egészségügyi maszkokra. A varrás teljes kapacitással folyik, de azonnal nem tudunk minden igényt kielégíteni! Ismételten kérem, hogy ne a facebook csoportunkban kérjék a maszkot, hanem a jelzett fül segítségével! Ha több helyet is kell figyelnünk, úgy előbb utóbb nem leszünk urai a helyzetnek. Így nagyon precíz kimutatást vezetünk, amely segítségével nem marad ki senki sem! Egyébként, ma több, mint 200 darab gazdára talált! A Dunatáj vezetőinek jóvoltából ma ismét egy gáláns ajándékot kaptunk! A 10 liter tömény fertőtlenítő egy jó időre megoldja az ez irányú gondjainkat! Köszönet érte!

A délelőtti Operatív törzs tájékoztató hallgatása közben megütötte a fülemet, a tisztifőorvos asszony válasza egy feltett kérdésre, amely a nyaralók látogatásával foglalkozott Délután többször is visszanéztem a felvételt, és örömmel nyugtáztam, hogy a pénteki írásomban nem értettem félre a kijárási korlátozás idevonatkozó pontját! Tehát, a nyaralókba lejöhetnek a tulajdonosok, de itt is kell maradniuk, és itt kell betartaniuk a dömsödiekre is vonatkozó szabályokat! Tehát, azt nem lehet, hogy szombaton lejön valaki horgászni, este hazamegy, aztán másnap reggel jön ismét! Hangsúlyozom, NEM LEHET! Tulajdonképpen a korlátozás egyik legfontosabb passzusa, hogy ne hordozzuk egyik településről a másikra a vírust!

A Jegyzőnk tájékoztatójában olvashatták, hogy nem nagyon változott azérintettek száma. Nagyon sokáig maradjon is ez így!

A végére egy kérés MINDENKIHEZ! Nagyon szépen kérem, hogy az önkormányzat hivatalos tájékoztatóihoz ne fűzzenek politikai kommenteket, egyik oldalról sem! Szomorúan látom a hírfolyamban elémkerülő bejegyzéseket, hozzászólásokat, amelyek tele vannak nyomdafestéket nem tűrő mocskolódással a Kormány, esetleg az ellenzék, a különböző szavazótáborok, a szomszéd, a nem régen még jóbarát ellen! Tudom, tovább lehet görgetni, de azért szólok most, mert nem szeretnék ezzel találkozni az önkormányzat oldalán, a csoportunkban, a polgármesteri oldalamon! Nincs ennek most itt az ideje! Higgyék el, én sem szeretném az egypártrendszert, majd eljön a különböző vélemények ütköztetésének ideje is! Most még nem jött el! Most annak van ideje, hogy jobbról balról sorakozzunk fel azok mögé, akik segíteni tudnak nekünk abban, hogy szerencsésen, egészségesen abszolváljuk az előttünk álló hónapokat, a ránk leselkedő veszélyeket!

Kedves Dömsödiek! A mindent elsöprő, közös akaratra van most szükségünk!

Vigyázzunk egymásra! Vigyázzunk magunkra!

Bencze István polgármester

A Közép-Duna vízi turizmusának komplex fejlesztése a Széchenyi 2020 program keretében