Dömsöd Nagyközség hivatalos oldala

Dömsödi járványügyi tájékoztató - ápr.2.

Kedves Lakótársaim!

Kezdjük a száraz tényekkel: 6 és 1! Hatan vannak Dömsödön hatósági házi karanténban, és egy személy tölti az önkéntes karanténos idejét. Egyelőre stagnál, vagy egy kicsit emelkedik ez a szám. Fertőzöttről továbbra sem tudunk, de hogy valójában van e köztünk, azt csak remélni tudjuk, hogy nincs! 

Talán sokan látták Pánczél Károly parlamenti képviselőnk videós tájékoztatóját, amelyet az önkormányzati csoportunkban, az önkormányzati és a polgármesteres oldalunkon osztottunk meg! Nagyon ajánlom mindenkinek a megtekintését, és nem is az újdonsága miatt, hanem inkább a pozitív töltete miatt! Szerintem, ebben a kritikus helyzetben így kell egy képviselőnek tájékoztatnia a választóit, és azokat is, akik nem Rá szavaztak! Ha már Pánczél Károlynál tartunk, akkor el kell mondanom, hogy szinte napi kapcsolatban vagyunk a képviselő úrral! Természetesen, csak telefonon! Kapcsolatunkban most gyökeresen átalakult az egymást keresési trend. Eddig tíz beszélgetésünkből legalább hétszer én kerestem, általában akkor, ha valamilyen kívánságunk volt. Az utóbbi hónapban megváltozott ez az arány, tízből nyolcszor Ő hív, sokszor csak azért , hogy annyit kérdezzen: - Pistám! Mi van veletek? Meg vagytok? Jól vannak a Dömsödiek? Én pedig mesélek! Elmesélem azt, hogy tényleg bajban ismerszik meg az ember! (Ezt mostanában már másodszor írom le.)Elmondom, hogy a veszélyhelyzetben derült ki, hogy olyan kohézió van a Dömsödi Emberekben, amelyet én magam sem gondoltam volna! Elmesélem, hogy ismerőseim és számomra csak látásból ismert emberek keresnek meg konkrét adományokkal, önkéntes munka felajánlással, vagy csak egy egy jó tanáccsal! A mai napon a legfrissebb adományozónk az INTER-PENCZ Kft ügyvezetője, aki mintegy kétszázezer forint értékű, különféle védekező eszközt küldött önkormányzatunknak! A másik mai adományozó XY (azért így írom, mert még nem kaptam felhatalmazást a közlésre), aki százezer forintot utalt a Dömsödért Alapítvány számlájára, amelyet védekezésre fordíthatunk! Hatalmas köszönet érte! 

Még egy mondat a képviselő úrról. A holnapi írásomban elmesélem, hogy tegnap este miről is beszélgettünk, nagyon hosszan!

A következő néhány gondolat szervesen illeszkedhet az előző blokkhoz. Az operatív csoportunk tagjaival nagyon sokat beszélgetünk, csetelgetünk munkaidőn kívül is. Muszáj bemásolnom Dr Bencze Zoltánnal, a jegyzőnkkel folytatott mai beszélgetésünk egy részletét, ha olvassa, akkor utólagos engedelmével:

“Most kezd megmutatkozni, hogy ebben a faluban mennyi potenciál is szunnyad, amiben talán az egész közösség sem hitt! Mármint a mértékében, mert mindenki tudta, hogy lenne, de ez óriási! Mindig is szerettem ezt a falut, még ha néha fel is bosszantottak, de most érzem először igazán azt, hogy büszke is vagyok rá! Amiben talán az egész közösség sem hitt, mármint a mértékében, mert mindenki tudta, hogy lenne, de ez óriási és nem egyes lakóira, nem a múltjára...hanem a jelenlegi teljes közösségére” Eddig az idézet. Zoli megfogalmazta azt, amit most mindnyájan érzünk! Magam is ebből töltekezem!

Még annyit, hogy a hírfolyamban ma került elém Kopor Tihamér napokkal ezelőtti írása. Holnap erről is fogok írni!

Vigyázzunk egymásra! Vigyázzunk magunkra!

Bencze István

polgármester

A Közép-Duna vízi turizmusának komplex fejlesztése a Széchenyi 2020 program keretében