Dömsöd Nagyközség hivatalos oldala

Dömsödi járványügyi tájékoztató - ápr. 14.

Kedves Lakótársaim!

A négynapos ünnepet magunk mögött hagyva, nem jelenti azt, hogy mostantól kezdve már nem kell félteni magunkat, másokat, szeretteinket a fertőzéstől! Sőt! A polgármesteri szigorítások feloldása után, óhatatlanul is lazulni fog a fegyelem, figyelem! Éppen ezért még fontosabb, hogy az országos kijárási korlátozásokat nagyon pontosan tartsuk be! A maszkok használata - ebben a stádiumban - pedig továbbra is kézenfekvő kell, hogy legyen! 

Az utóbbi egy-két napban egyre többet hallom a híradásokban, hogy ebben az országban, meg abban az országban szép lassan elkezdenek lazítani a szorításon. Amint valahol úgy tűnik, hogy túl vannak a járvány csúcsán, és egy kicsit csökkenni kezd a fertőzöttek és az elhunytak száma, az adott kormányok megpróbálnak egy-egy apró lépéssel közelebb kerülni az adott ország gazdaságának stabilizálásához! Hogy aztán ez nem korai rendelkezés e, azt majd csak a következő hetek döntik el!

Mi magyarok, még messze vagyunk attól, hogy elkezdjük számolni a napokat a fertőzésveszély teljes lecsengéséig! Hozzáértő szakemberek -  orvosok, matematikusok - május végére, június elejére teszik az igazi csúcsot! A járvány terjedésének tudatos lassítása, talán még ennél is jobban kitolja a kritikus időszakot! Tehát, van még dolgunk bőven! Tudom és hallom, hogy már családon belül is nehéz elviselni a bezártságot, de a közös cél érdekében mindenkinek hozzá kell szokni a gondolathoz, hogy a korlátozás akár még hónapokig eltarthat! 

Minden várakozásomat felülmúl az adakozási hajlandóság, ezzel könnyítve az önkormányzat és a rászorulók helyzetén! A mai adományok sora Nagy Ferenc György vállalkozó nevével kezdődik, aki 200 000.- forintot utalt az elkülönített számlára! Ráadásul Ő még egy tank üzemanyagot is vásárol a polgárőrök számára! Mizsei Beáta 100 000.- forintos adománya is nagyban hozzájárul mindkét célfeladat teljesítéséhez! A nap folyamán további adományozók járultak hozzá   jelentősen nehézségeink könnyítéséhez! Így Balázs-Juhász Anita, Barta Attila, Barczi-Szigeti József Imre, Gáspár Csaba, Jakab-Kovács Adél Magdolna, Ludmann-Vank Erzsébet (Ő már nem is Dömsödön lakik), Marosi Zoltán! Minden támogatónak nagyon hálás vagyok! Köszönöm szépen! Az adományok egy jelentős részéből tartós élelmiszert vásárolunk, amelyet a rászoruló családok legkésőbb a jövő hét elején kapnak meg!

Ma muszáj volt felírnom, itt az önkormányzati csoportban, hogy egy dömsödi lakótársunkról, minden alap nélkül az terjedt el, hogy karanténban kellene lennie, és közben kijár az utcára. Nagyon kérek mindenkit, hogy ne kombináljanak, bízzák az ellenőrzést az arra jogosult szervekre!

A mai a járványüggyel kapcsolatos számaink a következők: egy személy fertőzött és nyolcan vannak karanténban!

Vigyázzanak egymásra! Vigyázzanak magukra!

Bencze István

polgármester