Dömsöd Nagyközség hivatalos oldala

Dömsödi járványügyi tájékoztató - máj.3.

Kedves Lakótársaim!

Megragadva az alkalmat, a tájékoztatóban is köszöntöm az Édesanyákat, Nagymamákat, Dédmamákat, Anyák Napja alkalmából! Ha belegondolunk, tulajdonképpen a járvány ideje alatt az édesanyák vállára szakadt a terhek nagyobbik része! Az óvodáskorú gyermekektől kezdve egészen a serdülőkor végéig, az Ő feladatuk lett a napi program beosztása, a megfelelő elővigyázatosság mellett! Olyan összeállítás kellett, amely eleget tesz a kötelező feladatok elvégzésének,  és amely a gyermekek számára is kikapcsolódást jelent! Így aztán Valamennyiüknek - gondolatban - duplacsokor virágot küldök!

Az utóbbi napokban szenvedélyes vita alakult ki családomban és ismerőseim között is arról, hogy Dömsödnek mi lett volna jobb? Ha mi is a “vidékhez” tartoznánk és oldódna a vaskéz szorítása, vagy az, ami bekövetkezett, hogy Budapesttel együtt Pest megyében is tovább tart a szigorú kijárási korlátozás? Nos, a vélemények megoszlanak. Abban valamennyien egyetértettek, hogy jó lett volna már némi lazítás! Volt, aki feleslegesnek tartja a további “karanténos” időszakot, és volt, aki hang nélkül tudomásul vette a rendelkezést! Egy biztos, hogy eddig hatásosnak bizonyultak azok a rendelkezések, amelyeket a Kormány meghozott védelmünkben! Valószínű, hogy számunkra az enyhítés csak akkor fog bekövetkezni, ha a döntéshozóknak birtokában lesznek a vidéki lazítással kapcsolatos információk! Addig az a dolgunk és jól felfogott érdekünk, hogy pontosan tartsuk be azokat a szabályokat, amelyek segítségével továbbra is kivédjük a fertőzésnek még a lehetőségét is! Hogy ez meddig fog nálunk tartani?  Egy-két hétig? Egy hónapig, vagy tovább? Nem tudjuk, de ki kell bírnunk, bármeddig is tart!

A háromnapos helyi korlátozás utolsó óráit éljük. Rendőrök, polgárőrök, magánszemélyek véleménye az, hogy jól működött a rendszer! Természetesen, most is volt egy-két ember, aki nehezen értette meg a korlátozás lényegét, de nagy többségük fegyelmezetten vette tudomásul a szigorítást! Így legyen ez a jövőben is!

A hétvége ismét az adományokról szólt! Mások mellett, Szomor Dezső alpolgármester nagyvonalú gesztusaként, jó néhány családhoz jutott el szinte egy komplett ebéd alapanyaga! Most is képviselők segédkeztek a csomagok célbajuttatásában! Köszönet érte!

A “karanténos” számaink ma sem változtak, egy fertőzött mellett négyen vannak lakhelyelhagyási tilalom alatt! Ez a mondat volt írásom befejezése, amelyet aztán keresztül húzott a nem régen kapott e mail az ÁNTSZ-től! Újabb egy személy került karanténba, aki fertőzött területről jött haza! Így a járványügyi számaink 1 és 5!

Vigyázzanak egymásra! Vigyázzanak magukra!

Bencze István

polgármester

A Közép-Duna vízi turizmusának komplex fejlesztése a Széchenyi 2020 program keretében