Dömsöd Nagyközség hivatalos oldala

Tájékoztató - Intézkedések Dömsödön

Koronavírus - Tájékoztató az eddig megtett intézkedésekről

Kedves Lakótársaim!

Tájékoztatom Önöket, hogy Dömsöd Nagyközség Önkormányzata - az Operatív törzs előírásának megfelelően - megtette a számunkra előírt rendelkezéseket.

Dömsöd háziorvosaival már a múlt hét hétfőjén megbeszéltük azokat feladatokat, amelyek a járvány terjedésével szükségesek. Szeretném jelezni, hogy a településeknek nincs módjuk külön stratégiát kidolgozni a koronavírus visszaszorítására, hanem az Operatív törzs utasítása szerint egységesen kell eljárnunk!

A legnagyobb problémát a kézfertőtlenítő adagolók és az utántöltő fertőtlenítő vegyszerek beszerzése okozta. Az utóbbi 12 napban több nagykereskedőnél rendeltem meg 20 illetve 10 adagolót, de valamennyien visszamondták a szállítást úgy, hogy előtte visszaigazolták azt! Többször jártam Budapesten, Ráckevén, Dunaújvárosban, de sehol nem kaptam megfelelő fertőtlenítőket! Végre ma kicsi siker koronázta erőfeszítésünket úgy, hogy dömsödi kereskedők segítettek! Az egyik üzlet tulajdonosa kapcsolata révén három darab fali adagolót szerzett az önkormányzatnak. Holnap reggel felszereljük a konyhán, az OMK étkezőjénél és a gyermekorvos várójában. Egy másik kereskedelmi egységnél sikerült vásárolnom 75 flakon pumpás fertőtlenítőt, amelyből az óvodának és az iskolának is átadtam 1 – 1 karton(15 db) fertőtlenítőt!

Ma délután a képviselőkkel és az intézményvezetőkkel átbeszéltük a további teendőket. Kértem mindenkit, hogy a kapcsolatai révén segítsenek az adagolók beszerzésében. Talán a jövő héten ismét hozzájutunk néhányhoz! A fertőtlenítő anyag beszerzése megoldottnak tűnik, ugyanis a gyógyszerészeink nagyon segítőkészek, és holnaptól folyamatosan készítenek számunkra megfelelő vegyszert. Köszönet érte!

A Jegyzőnk tájékoztatójában olvashatnak a hivatali ügyfélfogadás rendjéről. A hivatal munkatársai megkapták azt a jegyzői belső utasítást, amely szerint kell a következő hetekben dolgozniuk!

A mai sajtótájékoztatón pontosították a polgármesterek feladatát az esetleges házi karanténban kerülő személyek ellátásáról. Abban az esetben kell lépnünk, ha az érintett családjában nincs senki sem, aki képes lenne a családtag ellátására! Természetesen előfordulhat nálunk is ilyen beavatkozás szükségessége, ezért tovább kell folytatni a megfelelő védőruha beszerzését, mert eddig azt sem kaptunk, mivel hiánycikk.

Kérem Önöket, hogy továbbra is figyeljék a központi tájékoztatókat, és jelezzék felénk, ha a fertőzéssel kapcsolatosan a közfigyelemre érdemes dolgot észlelnek!

Bencze István
polgármester

A Közép-Duna vízi turizmusának komplex fejlesztése a Széchenyi 2020 program keretében