Dömsöd Nagyközség hivatalos oldala

Kisherceg Gyerekház - beszámoló

A Kisherceg Gyerekháznál a Pestmegyei Kormányhivatal szakmai ellenőrzést tartott, mely arra terjedt ki, hogy a szolgáltatót a fenntartó  a szolgáltatói nyilvántartásban és a jogszabályokban megfelelően működteti-e . A szakértői vélemény kiterjed a szakmai programban foglaltak megvalósulására és a szolgáltatás szakmai megfelelősségére. 

Az ellenőrzés során a szolgáltató / Gyerekház/ szakmai programjának alaki és tartalmi ellenőrzését végezték, melyet megfelelőnek találtak. Szakmai programunk összeállítását, megvalósulását kiválónak minősítették.

Az ellenőrzés során a gyerekházak célkitűzéseinek a megvalósulására történő tevékenységét, mint pl. a korai célzott képességfejlesztéssel a hátrányok mérséklésére illetve a kirekesztődés mérséklésére törekszik.

Tárgyi feltételeink is megfelelőek az ellátáshoz.

A szakmai rendeletnek megfelelően a gyerekek és szülök számára szolgáltatásként változatos, prevenciós és  kompetenciafejlesztésre irányuló program kerül biztosításra – áll a szakértői véleményben.

Tevékenységünkkel kapcsolatban hibát észrevételt javítandó dolgot nem állapítottak meg.

A fenti megállapítások alapján szeretném megköszönni a Gyerekházas lányok odaadó munkáját.

Azt hiszem civil fenntartóként méltán lehetünk büszkék az elért eredményünkre. Ezt az örömet szerettem volna megosztani. Jó amikor a szakemberek is elismerik a munkánkat.

Zsiba Sándorné Aranka
a Gyerekház gazdasági vezetője