Dömsöd Nagyközség hivatalos oldala

SAJTÓKÖZLEMÉNY - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA

MEGVÁLASZTOTTÁK A NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA PEST MEGYEI TISZTSÉGVISELŐIT

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Pest megyei küldöttgyűlése 2022. június 16-án megtartotta alakuló ülését, ahol megválasztották a megyei tisztségviselőket, köztük a NAK megyei elnökét, Velkei Józsefet.

A 2022. május 20-i kamarai választások eredménye alapján a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) és 17 támogató szervezetének küldöttjelölt-listáján szereplő személyek alkotják a 90 fős megyei küldöttgyűlést. A Pest megyei küldöttgyűlés 2022. június 16-án megtartotta alakuló ülését, ahol megválasztották a megyei elnököt és alelnököket, az etikai bizottság tagjait, a kamarai osztályok megyei vezetőit, illetve azt a 15 országos küldöttet, akik az országos küldöttgyűlésen képviselik a megyét.

A NAK Pest megyei elnökének Velkei Józsefet választották, az ő munkáját 6 alelnök: Klément György Zoltán mezőgazdaságért, Unilever Magyarország Kft. (dr. Csalári Judit) élelmiszeriparért, Jászkarajenői Mezőgazdasági Zrt. (Törőcsik István) vidékfejlesztésért, Obreczán Ferenc általános agrárgazdasági ügyekért, illetve dr. Petrányi Csaba és Veres Mihály helyi földbizottsági ügyekben közreműködő alelnökök segítik.

A megyei küldöttek maguk közül az ARANY - TEJ Állattenyésztési Kft. (Farsang János), Aranyszarvas Mezőgazdasági Termelő és Szolgáltató Zrt. (Majoros Máté), Bazan Ákos, HERBRO Broiler Keltető Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (Kiszel Gábor), Jászkarajenői Mezőgazdasági Zrt. (Törőcsik István), KIMAGRO Kft. (Kis Miklós Zsolt), Klément György Zoltán, Kovács József, Mádi Zsolt Krisztián, Mirelite Mirsa Zrt. (dr. Losó József), Muhari Balázs Sándor, Obreczán Ferenc, Petőházi Tamás, Pilisi Parkerdő Zrt. (Reinitz Gábor), és a "TÓGAZDA" Halászati Zrt.-t (dr. Németh István) választották országos küldöttnek.

A megyei etikai bizottság tagja lett Dr. Répás József, Gyüre Pál, Palya István Kálmán és Aranyi Sándor.

Az alakuló küldöttgyűlésen megválasztották a megyei kamarai osztályok elnökeit is. A Szántóföldi növénytermesztési és beszállító ipari osztályt Sebestyén Csaba, a Kertészeti és beszállító ipari osztályt Dr. Orlóci László, az Állattenyésztési és beszállító ipari osztályt a Toldi-Tej Szarvasmarhatenyésztő Kft. (Kustár Tamás Balázs), az Élelmiszer-feldolgozási osztályt a Hungarofreeze Kereskedelmi Kft. (Sebesta Péter), az Agrár- és élelmiszer-kereskedelmi osztályt a FRÜH-KER Kft. (Frühwirth Péter), a Kistermelői, együttműködési és helyi kezdeményezések osztályt Dányi Balázs, az Erdő- és vadgazdálkodási osztályt Szendrei Ferenc, a Fiatal gazda és innovációs osztályt Tóth Pál, a Környezeti, vízgazdálkodási és fenntarthatósági osztályt Mádi Zsolt Krisztián vezeti a megyében. A megválasztott megyei tisztségviselők megbízatása 5 évre szól.

A köztestület tisztújításának utolsó állomása az országos alakuló küldöttgyűlés lesz.

forrás: www.nak.hu/sajto