Dömsöd Nagyközség hivatalos oldala

Ismét a kompenzációról

Előre kell bocsájtanom, hogy én még nem kaptam aktuális számlát, így csak a facebookra felírt hozzászólásokban látom a fogyasztók elégedetlenségét. A kompenzáció nagysága előre látható volt, ennek esetleges mértékét az augusztus 15-i írásomban már jeleztem!
"Túlzottan nagy várakozás ne legyen Önökben, mert tudomásom szerint csak arra az időszakra fogunk kompenzációt kapni, amíg kólibacilus fertőzött volt a víz! A kompenzáció nem az ivóvíz beszerzésére vonatkozik, hanem az előírt forralás energiájának költségére! Ez kb. október közepétől november végéig tartott. A DAKÖV az ezt követő időponttól lajtos víz adására lett kötelezve, amelynek eleget tett, ha minőségi kifogásokkal is! A tél végi, illetve a tavaszi klóros vízre a szolgáltató nem ad kompenzációt, mert az ÁNTSZ kötelezte a klórozásra, és ekkor minden vizsgálati eredmény jó volt! A beruházás munkálatai során időszakosan észlelt, sárga-barna víz szintén nem tartozik a kompenzációs körbe, mert állítólag ennyit a lakosságnak is vállalnia kell a jövő érdekében!?" Idézet a csaknem három hónapja írt írásomból. Ezeket a mondatokat nem sok mindennel tudom kiegészíteni. A kompenzáció nagyságával én sem vagyok elégedett, de tudom, hogy a víz forralásánál felmerülő energia költségen kívül másra nem vagyunk jogosultak! Az ember igazságérzetét piszkálja az eljárás, de a jog ezt nem veszi figyelembe! A szolgáltató mindenben eleget tett a felettes szervek előírásainak, így nem ajánlom senkinek sem, hogy megforduljon a fejében a számla kiegyenlítésének elmulasztása! Tudom, senkit sem vigasztal, de a kistérségünk egyik településén most folyik az ivóvíz javító projekt, szinte ugyan ezekkel az anomáliákkal!
Még annyit a témáról, hogy néhányan a képviselőktől várják a szolgáltató számonkérését. A képviselőknek ehhez nincs jogosultságuk. Nekem is csak annyi, hogy jó nagyokat mondhatok! Összeveszhetek a DAKÖV vezetőivel, megfenyegethetem őket, hogy elmegyünk másik szolgáltatóhoz (nem tudunk!!!!) stb. A végeredmény az, hogy továbbra is a DAKÖV fogja szolgáltatni a vizet térségünkben, így nálunk is! Az viszont biztos, hogy a még hátra lévő dekantált víz elvezetése munkálataitól függetlenül a vizünk minősége, és az ezzel járó felelősség már egyértelműen a szolgáltatóé! Az egymásra mutogatásnak vége!
Bencze István
polgármester

A Közép-Duna vízi turizmusának komplex fejlesztése a Széchenyi 2020 program keretében