Dömsöd Nagyközség hivatalos oldala

A SZENNYVÍZ CSATORNÁRÓL

Kedves Dömsödi Lakótársaim!
A szöveges tájékoztatóm alján lévő linken elérhető az a levél, amelyet pontosan egy hete írtam Jasper Lórántnak a DAKÖV Kft igazgatójának, többek között a csatorna szolgáltatás problémáival kapcsolatban is. Múlt csütörtökön Dabason - a DAKÖV közgyűlésén - az Igazgató úrral egyeztettünk egy időpontot, amely szerint ma felkeresett a hivatalban. Az egy órás tárgyalásunk során jelen volt Sági János, ráckevei üzemigazgató is. A levélben felsorolt problémákon túl, még másik kettő témát is felvetettem. Valamennyi pontban meg tudtunk egyezni az azonnali orvoslásban!
Amely dolog leginkább érinti a fogyasztókat, az a csatorna szolgáltatás katasztrofális helyzete. Az Igazgató úr azonnali intézkedésére holnaptól - Monorról és még egy másik helyről - szerelőpárokat vezényelnek Dömsödre a rendszer folyamatos javítására. Az Igazgató úr június 30-ig kért türelmet. Eddig az időpontig el kell, hogy jussanak addig, hogy szinte ne legyen szükség a szippantós kocsi igénybe vételére. Ezzel a munkálatok még nem fejeződnek be. Megegyeztünk, hogy Dömsöd egész területén felmérik és felújítják a vákuumszelepeket, amelynek anyagi fedezete a DAKÖV által fizetett bérleti díj!
Nagyon fontos lenne, ha abban segíteni tudnánk, hogy a DAKÖV Kft azonnali belépéssel felvesz szerelőket, betanított munkásokat, akiket erre a feladatra kiképeznének! Nagyon kérek mindenkit, hogy ismeretségi körében terjessze az információt! Előre is köszönöm!
Jelzem, hogy a következő hetekben a szolgáltató erőfeszítéseket fog tenni az illegális rákötések, valamint a csapadékvíz csatornába történő vezetés felderítésére!
Biztos vagyok abban, hogy most már az ígérgetés időszakának vége, és végre olyan megoldás születik, amellyel mindenki elégedett lesz!
Bencze István
polgármester

http://www.domsod.hu/sites/default/files/attached/DAK%C3%96V%20lev%C3%A9...

A Közép-Duna vízi turizmusának komplex fejlesztése a Széchenyi 2020 program keretében