Dömsöd Nagyközség hivatalos oldala

A XXII. Dömsödi Napok

Még a tél végén döntött úgy a Képviselő-testület, hogy május első hétvégéjéről július közepére helyezi át a Dömsödi Napok idejét. Az áthelyezésnek egyetlen oka volt, mégpedig az, hogy a május eleji időszakban már nagyon sokszor bezavart az időjárás, a szabadtéri rendezvényeket eső zavarta meg. Nos, az eredményt tudjuk! A szombat-vasárnapi Duna-parti rendezvényeket megsemmisítette az eső. A tíz éves polgármesterségem legjobb programját állítottuk össze. Csikósné Jutka teljes kapcsolatrendszerét felhasználtuk, hogy egy olyan rendezvényt tegyünk le Dömsöd közéletének asztalára, amelyből mindenki tud csemegézni, mindenki talál benne magának való produkciót. A kosárpálya melletti területet már hetekkel előbb elfoglalta az úgynevezett "vidámpark", amelyet nagyon vártak a gyerekek. A színpadot időben felállítottuk. Béreltünk rá tetőt, fényjátékot, hangerősítést. A mobil wc-k is a helyükre kerültek. Megszerveztük a rendőri és polgárőri biztosítást. Tehát, minden a helyén volt, már csak az elfogadható időért imádkoztunk! Sajnos, rosszul! Amikor már beláttuk, hogy tovább nem várhattunk, az eső továbbra is vigasztalanul zuhog, akkor bevittük a délutáni műsorszámokat az OMK-ba. Mindkét napon a délutáni programok méltatlanul kevés néző előtt zajlottak. Országosan ismert művészek egy-két tucat néző előtt mutatták be tudásukat, megalázó érdeklődés mellett. A Knüllwaldból érkezett zenekar tagjai sem értették az érdektelenség okát! Számomra elgondolkodtató, hogy egyáltalán igényeljük e a szórakoztatás ilyen formáját!?
Azért voltak a három nap alatt pozitív dolgok is! Itt van mindjárt a kitüntetettek névsora! Új Díszpolgárunk Nyerges László méltán érdemelte ki a testvérvárosi kapcsolat ápolásában végzett munkájával a címet! Ugyancsak méltán kaptak Dömsödért Emlékérmet a Fazekas házaspár, Habaczellerné Juhász Judit, Matula Gabriella és Horváth Béla! Ezen az oldalon is gratulálok valamennyiüknek! Ismét velünk ünnepelt a Zachar Stepánka polgármester vezette füri küldöttség, és a Jörg Müller polgármester vezette knüllwaldi küldöttség is. Bár felvidéki testvéreink kevés időt töltöttek Magyarországon, azért bízom abban, hogy mindkét testvérvárosi küldöttség tagjai jól érezték magukat nálunk!
Kicsit bajban vagyok, mert a három nap alatt rengetegen segítettek. Azért vagyok bajban, mert attól félek, hogy valakit kihagyok a felsorolásból, pedig mindenki megérdemel egy köszönetet! A legtöbbet három csoport segített, a Csikósné Jutka által vezetett Banyaklub tagjai és a JU és Zsu Társulat tagjai, valamint a Varsányi Antal alpolgármester által vezetett településfenntartási csoport tagjai! Köszönettel tartozom a BGB zenekar tagjainak, Berta Zsuzsinak és Gonda Sándornak nagyvonalú gesztusukért. A bál fellépési díjáról lemondtak az önkormányzat javára, ezzel járultak hozzá a rendezvény sikeréhez! Perger Éva és Petrik Richárd vezetésével a zumbások fergeteges sikert arattak. A Zenit együttes most is hozta formáját, nagyon jó volt hallani a régi slágereket! A Dezső Lajos Művészeti Iskola táncosai most is bizonyították felkészültségüket! A füri Nosztalgia női kar fellépése is osztatlan sikert aratott! Az OMK dolgozói hozzáértő és lelkes munkájukkal nagyban hozzájárultak a három nap sikeréhez! Sok segítséget kaptunk a polgárőröktől, és a rendőri jelenlét is kellett a nyugodt légkörhöz! Most sem maradhatott el Szomor Dezső, alpolgármester szokásos segítsége, és Takács István "Colos" is nagyban hozzájárult a színvonalas vendéglátáshoz! Ebből vette ki részét a Pencz Kft és POromb Péter is! Nem egy volt azon fellépők száma, akik önzetlenül mutatták be tudásukat, szórakoztatták a közönséget! Hálás vagyok a Cser Györgyi - Kopor Tihamér táncospárnak is, és nemcsak a megnyitón bemutatott táncukért, hanem Cser Györgyi csodálatos kiállításáért is! Az Alkotóművészek és Művészbarátok Ráckevei Egyesületének kiállítása is emelte az ünnepünk színvonalát! A Dömsödi Önkéntes Tűzoltó Egyesület bemutatóját idén is nagyon élvezte a szépszámú nézősereg! Utoljára, de nem utolsó sorban említem a Fókusz Takarékszövetkezet segítségét, nagyvonalú gesztusát! Köszönet érte!
A visszajelzések szerint - a pocsék időjárás ellenére - azért emlékezetes Dömsödi Napokat hagytunk magunk mögött! Egyedül a gyermekekeket sajnálom, hogy nem volt módukban élvezni a "Vidámpark" nyújtotta élményt. Talán majd jövőre!
Bencze István
polgármester

A Közép-Duna vízi turizmusának komplex fejlesztése a Széchenyi 2020 program keretében