Dömsöd Nagyközség hivatalos oldala

Őszi elektronikai hulladékgyűjtés - nov.14.

A 2020-as év őszén is megrendezésre kerül a Rolfim Kft. által szervezett lakossági elektronikai hulladék gyűjtés.

  • Időpont: 2020. november 14., szombat
  • Helyszín: 2344 Dömsöd, Petőfi tér (a bútorbolt előtti parkoló)

FONTOS! A tavaszi gyűjtéshez hasonlóan, az őszi lakossági gyűjtésnél is ELMARAD a „házhoz megyünk” akció!

Mi az e-hulladék gyűjtési akció célja?

A gyűjtés szervezői elkötelezett hívei a környezet védelmének, ezért szeretnék elérni, hogy szélesedjen az újrahasznosítható hulladékok begyűjtésének köre. Az e-hulladék különleges gyűjtést és kezelést igényel - azaz nem gyűjthető a háztartási vegyes hulladékkal. Az elektronikai hulladékok a sok újrahasznosítható másodnyersanyag mellett számos mérgező anyagot – nehézfémet (ólom, kadmium, higany, króm) is tartalmazhat, amelyek a környezet számára nagy veszélyt jelenthetnek. Az e-hulladék másodnyersanyagokat is rejt, amelynek jelentős része újrahasznosítható. Ennek ellenére nagy részük ma mégis hulladéklerakókba, erdőszélekre, illegális lerakókba, vagy illetéktelen kezekbe kerül.

A cél az, hogy az e-hulladék minél nagyobb mértékben hasznosuljon, illetve a benne található környezetre, emberre veszélyt jelentő mérgező anyagok ellenőrzött körülmények között kerüljenek ki környezetünkből.

Védjük együtt környezetünket! Kérjük, vegyen részt felhívásunkban!

A gyűjtés során leadható elektronikai berendezések a teljesség igénye nélkül: „minden, ami valaha árammal, elemmel akkumulátorral működött”

KIVÉTEL A KÉPCSÖVES BERENDEZÉSEK (RÉGI TV, MONITOR)

A ROLFIM Kft. lehetőséget biztosít, hogy egész évben a 2310 Szigetszentmiklós-Gyártelep ÁTI-Sziget Ipari Park alatti telephelyén használt, illetve hulladékká vált elektromos és elektronikai berendezéseket térítésmentesen átveszi H-P-ig, 8-13 óra között. Elektronikai hulladékgyűjtéssel kapcsolatosan érdeklődni szintén a 06-1/269-0234-es telefonszámon lehet!

Együttműködésüket előre is köszönjük,

ROLFIM Kft.