Dömsöd Nagyközség hivatalos oldala

Bűnmegelőzés - ELBIR

ELBIR - Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer
Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer
- hírlevelek, információk, a POLICE.HU és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya támogatásával

KEZDŐDIK A FŰTÉSI IDŐSZAK

Előzzük meg a kéménytüzet!

A kémény potenciális veszélyforrás. A rendszeres ellenőrzéssel megelőzhetők a lehetséges veszélyhelyzetek, a kéménytűz és a szénmonoxid-szivárgás okozta mérgezés. Az élet- és preventív tűzvédelem érdekében a lakosság legfontosabb tennivalója, hogy tegye lehetővé az ingatlanba való bejutást, a kémény ellenőrzését a kéményseprők számára.

A RENDŐRSÉG NEVÉBEN TÁMADNAK A CSALÓK!

A RENDŐRSÉG NEVÉBEN TÁMADNAK A CSALÓK!

VIGYÁZAT: a Rendőrség nevében küldenek SMS-t a csalók!

Adathalász csalók valótlan beizetés kezdeményezésével, a Rendőrség nevével visszaélve próbálnak meg jogtalanul megszerezni személyes- és bankkártya adatokat.

Az adathalászok megtévesztő SMS-ben, be nem fizetett közigazgatási bírságra, többnyire tilosban parkolásra hivatkozva keresik meg az érintetteket, elküldve részükre egy adathalász linket.

A gyanús honlapot - www  .ugyintezes-policeportal . com a Rendőrség Ügyintézési Portál beizetés funkciójának imitálásával működtetik.

HASZNOS TANÁCSOK UTAZÁS ELŐTT

HASZNOS TANÁCSOK UTAZÁS ELŐTT

Mit tehet a gondtalan és nyugodt kikapcsolódás, pihenés érdekében? Néhány fontos lépéssel a betörés megelőzhető és garantálhatja értékei biztonságát utazása ideje alatt. Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani. Kérem, fogadja meg bűnmegelőzési tanácsainkat!

ÁLLATVÉDELEM NYÁRON

Vigyázzunk négylábúinkra nyáron is!

Kedvencét SOHA ne hagyja magára az autóban!
...még résnyire lehúzott ablaknál sem! A nyári melegben az autó pillanatok alatt felmelegszik, felforrósodik, és az autóban hagyott kutyus vagy cica hőgutát kaphat, vagy legrosszabb esetben el is pusztulhat.

Védelem a hőség ellen
Minden esetben biztosítson friss vizet és árnyékos helyet kedvencének, ahová be tud húzódi a nap elől.

ÉLETVESZÉLYES „FOJTOGATÓS” KIHÍVÁS A NETEN

A „fulladási kihívásnak” vagy „ájulási kihívásnak” is nevezett „blackout challenge” arra ösztönzi a felhasználókat, hogy tartsák vissza a lélegzetüket, amíg oxigénhiány miatt el nem ájulnak.

BÁNYATAVAK VESZÉLYEI

bányatavak veszélyei

Pest vármegyében közel negyven bányató van és ezek közül kilencben legálisan meg is mártózhatunk. Egyre többen gondolják úgy, hogy a zsúfolt strandok, valamint a Velencei-tó és a Balaton helyett eldugottabb, kisebb forgalmú helyet keresnek.

VIGYÁZAT! - Csalók a VINTED-en!

vinted

Internetes csalók vadászmezőjévé vált a Vinted.hu! Az utóbbi időben egyre több Vinted ( webáruház, online piactér ) felhasználót vertek át csalók, akik megszerezve bankkártyáik adatait jelentős összeggel károsították a sértetteket.

A betörők nem nyaralnak! - biztonsági tanácsok

A betörők a családi házakat, sorházakat részesítik előnyben. Kevésbé vonzóak a lakótelepi lakások, de a 4. emelet felett már nő a veszély, mivel minél magasabban van, annál kisebb a lakók mozgása. A betörő számára elsődleges, hogy ne legyen otthon senki, ne legyenek szemtanúk. Az értékes zsákmány megszerzésének reménye mellett nagyon fontos szempont a könnyű bejutás és menekülés is!

Új internetes felület a közösségi médiában - Pest Vármegyei RFK

Elindult a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság önálló Facebook oldala. Megtekinthető az alábbi linken:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100093697706131

KÁBÍTÓSZER-ELLENES VILÁGNAP

Kábítószer ellenes világnap plakát

Oldalak

Feliratkozás RSS - Bűnmegelőzés - ELBIR csatornájára