Dömsöd Nagyközség hivatalos oldala

Dömsödi járványügyi tájékoztató

 Kedves Lakótársaim!

A csomagolási hulladékkal kapcsolatos szolgáltatói döntés nagy felháborodást váltott ki az ingatlantulajdonosok körében, és nemcsak Dömsödön! A terv véglegessé vált, az Önkormányzati Társulás elnöke, Kecskemét alpolgármestere  megküldte az augusztus 31-ig tartó határozatát. Már az előző tájékoztatómban jeleztem, hogy tekintettel a járványra, elfogadhatónak tartják a polgármesterek a járatszám szűkítését, de csak augusztus végéig! A határozatban az áll, hogy eddig az időpontig tárgyalni kell a következő időszak ütemezéséről, a csomagolási hulladék tekintetében. Pillanatnyilag, semmi garanciát sem látok arra, hogy valamikor is visszaáll a kétheti rendszeresség! Most mindenképpen az a dolgunk, hogy akár egész hónapon keresztül is gyűjtsük a hulladékot, és időben kitegyük az ingatlanunk elé a zsákokat! (Először május 29!) Bármennyit teszünk ki, elfogják vinni!

Mellékelem a DTkH Nonprofit Kft tájékoztatóját!

                                     Házhoz menő szelektív hulladékok szállítási rendje

 Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy 2020. május 1-től a csomagolási és zöldhulladék házhoz menő szelektív gyűjtésének gyakorisága havi 1 alkalomra módosul.

A csomagolási hulladékok gyűjtésének időpontjai:

2020.

május

június

július

augusztus

Dömsöd

1.; 29.

26.

24.

21.

üdülő

18.

15.

13.

10.

A mindenkori begyűjtéssel egyidejűleg munkatársaink szállítási alkalmanként 2 db cserezsákot (csomagolási hulladék gyűjtésére szolgáló, sárga színű, emblémás) adnak.

Szállítási gyakoriságtól függetlenül, a megadott napon, az összegyűjtött csomagolási hulladék mennyiségi korlátozás nélkül kihelyezhető bármely átlátszó zsákban, illetve a kommunális hulladék gyűjtésére használt edényzettől eltérő, jól látható módon megjelölt (sárga színű, vagy tetejű, felirattal ellátott) szabványos edényzetben is.

Ezáltal havi egyszeri gyűjtési alkalommal is megvalósul az összegyűjtött csomagolási hulladékok elszállítása.

Fentiek miatt is, kérjük, fokozott gondossággal járjanak el a hulladékok tömörítésével kapcsolatban, ezzel is csökkentve a tároláshoz szükséges hely, valamint a kihelyezésükhöz szükséges zsákok mennyiségét!

A zöldhulladék gyűjtésének időpontjai:

2020.

május

június

július

augusztus

Dömsöd

21.

18.

16.

13.

üdülő

11.

8.

6.

3.; 31.

A mindenkori begyűjtéssel egyidejűleg munkatársaink 2 db cserezsákot (zöldhulladék gyűjtésére szolgáló, zöld színű, emblémás, lebomló) adnak.

A járványügyi veszélyhelyzet megszűnését követően többlet zöldhulladék gyűjtésére alkalmas zsákok a megszokott helyszíneken szerezhetőek be.

Megértésüket és segítő közreműködésüket köszönjük!

Ügyfélszolgálat

cím

telefon

e-mail

honlap

DTkH Nonprofit Kft.

2700 Cegléd, Kút u. 5.

53/500-152

53/500-153

ugyfelszolgalat@dtkh.hu

www.dtkh.hu

 

Ismét hangsúlyozom, a fertőzés lehetőségének még nincs vége! Védekezzünk továbbra is! Távolságtartás, arcmaszk és a korosztályos korlátozás továbbra is él!

Fertőzött személy nincs a településünkön, és karanténban élő is csak egy van!

Vigyázzanak egymásra! Vigyázzanak magukra!

Bencze István

polgármester

A Közép-Duna vízi turizmusának komplex fejlesztése a Széchenyi 2020 program keretében