Dömsöd Nagyközség hivatalos oldala

Polgármesteri Köszöntő

Kedves Érdeklődő!


Szeretettel köszöntöm Önt valamennyi dömsödi lakótársam nevében, abból az alkalomból, hogy érdeklődésével megtisztelte településünket.

Nagy öröm számomra, hogy internetes kalandozása során rálelt Dömsöd honlapjára, és először én tájékoztathatom nagyközségünk mindennapjairól.

Budapesttől délre, mintegy ötven kilométer távolságra terül el Dömsöd. Lakóhelyünket észak - déli irányban az 51-es főközlekedési út szeli ketté. Nyugati határunk a Soroksári Duna, keleti városrészünk pedig belenyúlik a Kiskunsági Nemzeti Parkba. Csodálatos természeti adottságunk pihenni vágyók tízezreit vonzotta térségünkbe, így hozzánk is az elmúlt évtizedekben. Az utolsó Pest megyei község nem mindig előnyös helyzetével megküzdve, mára egy látványosan, rohamosan fejlődő településsé váltunk, amely szeretettel várja a befektetőket, az itt letelepedni szándékozókat ugyan úgy, mint a pusztán pihenni vágyókat, kikapcsolódást keresőket. A XXI. századi igényeknek megfelelő infrastruktúrával rendelkezünk, tehát a kényelmi szempontokat figyelembe véve is vonzó kínálatot nyújtunk. Folyamatosan építjük újjá útjainkat, mert - a meglévő értékeink mellett - itt nekünk is van még egy kis hiányérzetünk.

A Duna közelsége adta lehetőségek a vízi sportok paradicsomává tette Dömsödöt. A nyári forró napok enyhítéséhez nyújt segítséget a kulturált strandolás lehetősége. Az évről-évre szaporodó horgász sportbarátaink pedig esküsznek vizünk bő áldására. Sokat várunk a közeljövőben megvalósulni látszó kikötő építéstől, amellyel párhuzamosan nagyközségünk lehet az acélhajó gyártás és forgalmazás országos központja.

A szabadságukat itt eltöltő vendégeinknek rendszeresen, színvonalas kulturális programokat ajánlunk. A május elsejéhez kötődő Dömsödi Napok mára országos hírnévre tett szert. A Még 1000 év Dömsödért egyesület, az Iringó Színjátszó kör, a dömsödi Banyaklub produkciói méltán vívtak ki elismerést a mindenkori közönségükből, és a Dezső Lajos Művészeti Iskola diákjai sem érdem nélkül kerültek az érdeklődés középpontjába. Petőfi szellemisége továbbra is meghatározó, a Petőfi emlékhelyek megújulva várják látogatóiakat.

Honlapunk igyekszik részletesen tájékoztatni a kíváncsi érdeklődőket. Kérem, éljen ezzel a lehetősséggel, és amennyiben rokonszenvesnek találja településünket, keressen fel bennünket.

A személyes találkozás reményében búcsúzom Öntől.

Szeretettel és barátsággal:


Bencze István
polgármester