Dömsöd Nagyközség hivatalos oldala

polgármester blogja

VESZÉLYHELYZET UTÁN

VESZÉLYHELYZET UTÁN

Kedves Lakótársaim!

A közel száznapos egészségügyi válsághelyzet után, a Kormány rendelkezése értelmében, éjféltől megszűnt országunkban a veszélyhelyzet! 

Dömsödi járványügyi tájékoztató

 Kedves Lakótársaim!

Dömsödi járványügyi tájékoztató - máj.11.

Dömsödi járványügyi tájékoztató - máj.11.

Kedves Lakótársaim!

A „Dömsöd Nagyközség Önkormányzata Fórum” csoportban Süveges Imrének megígértem, hogy este válaszolok a “trágyaszaggal” kapcsolatban feltett kérdésére. Úgy gondoltam, hogy a kérdés többet ér annál, hogy egy kommentben válaszoljak rá! Ezért választottam a  tájékoztatóm egyik szeletének!

Dömsödi járványügyi tájékoztató - máj.8.

Dömsödi járványügyi tájékoztató - máj.8.

Kedves Lakótársaim!

Csaknem két hónapja, március 12-én írtam először a koronavírussal kapcsolatos információkról. Azóta napi rendszerességgel tájékoztattuk Önöket a járvány minden bennünket érintő híréről. Hol jegyzőnk, dr. Bencze Zoltán, hol pedig jómagam zártuk a kora estéket a “Dömsödi járványügyi információval”! Remélem, minden olvasó számára hasznos volt a napi tájékoztatónk, és talán egy kicsit ezzel is hozzájárultunk a fertőzés dömsödi terjedésének megfékezésében! Persze, ebben azért Önöknek van elévülhetetlen érdeme a veszélyhelyzet fegyelmezett elfogadásával, a kijárási korlátozás betartásával! Hogy miért is írom mindezt? Nos azért, mert úgy gondolom, hogy a járvány menetében eljutottunk addig a pontig, amikor már napi rendszerességgel nem tudunk olyan új információval szolgálni, amely a közös védekezést szolgálná! Annak semmi értelme sincs, hogy napról napra ismételgessük a köztudott dolgokat! Annyit megígérek, hogy bármilyen új információ jut a tudomásunkra, lesz mondanivalónk, azonnal jelentkezünk vele!

Dömsödi járványügyi tájékoztató - máj.7.

Dömsödi járványügyi tájékoztató - máj.7.

Kedves Lakótársaim!

A mai Kormányinfón egyértelműen nevesítve lett az, ami eddig is tény volt, nevezetesen az, hogy Budapest és Pest megye lakói ugyanúgy felkereshetik nyaralójukat, vidéki ingatlanjaikat, mint azt a vidéki ingatlantulajdonosok is megtehetik. Ez eddig is így volt, csak az ezzel kapcsolatos kommunikáció nem igazán volt egységes és érthető! A mögöttünk hagyott hétvégeken mi sem azt tiltottuk meg, hogy nem jöhetnek a nyaralók (az igaz, hogy kértük), hanem a mozgásukat korlátoztuk! Ennek most vége! Felhatalmazás hiányában, egyébként sem lenne lehetőségem szigorítani, de talán emlékeznek rá, hogy néhány napja jeleztem, hogy a lehetőség esetén sem lesz szigorítás!

Dömsödi járványügyi tájékoztató - máj.6.

Kedves Lakótársaim!

Figyelve a különböző híradásokat a hazánkról, meggyőződésem, hogy a vidéken élő emberek egy jelentős része nem érzi a “szabadság” veszélyeit! Sokan minden óvatosságot félretéve megrohamozták az orvosokat, az egészségügyi intézményeket, és a kötelező távolságtartást nem betartva kvaterkáznak a közterületeken! Pontosan úgy, mintha egy csettintésre elmúlt volna a járványveszély! Pedig nem! Az bebizonyosodott, hogy a többi országhoz képest jól kézben tartottuk a járvány terjedését, de ez nem jelenti azt, hogy ez hosszútávon így is marad! Főleg akkor, ha nem leszünk olyan fegyelmezettek, mint amilyenek eddig voltunk! Ezért aztán nem is bánom, hogy mi Budapesttel együtt továbbra is a kijárási korlátozás napjait éljük! Előbb utóbb majd nálunk is lesz enyhítés, de azt türelemmel kell kivárnunk!

Dömsödi járványügyi tájékoztató - máj.3.

Kedves Lakótársaim!

Megragadva az alkalmat, a tájékoztatóban is köszöntöm az Édesanyákat, Nagymamákat, Dédmamákat, Anyák Napja alkalmából! Ha belegondolunk, tulajdonképpen a járvány ideje alatt az édesanyák vállára szakadt a terhek nagyobbik része! Az óvodáskorú gyermekektől kezdve egészen a serdülőkor végéig, az Ő feladatuk lett a napi program beosztása, a megfelelő elővigyázatosság mellett! Olyan összeállítás kellett, amely eleget tesz a kötelező feladatok elvégzésének,  és amely a gyermekek számára is kikapcsolódást jelent! Így aztán Valamennyiüknek - gondolatban - duplacsokor virágot küldök!

Dömsödi járványügyi tájékoztató - máj.1.

Kedves Lakótársaim!

A tegnapi írásom második bekezdése így kezdődött: ”Azt gondolom, hogy az mindenki előtt ismertté vált, hogy hétfőtől Budapest és a fővárost körülölelő járások kivételével a vidéki települések élete gyökeresen megváltozik! Így lesz ez nálunk is! “. Háááát! Nem így lett! Bár a Kormányinfón a Pest körüli járásokról volt szó, de az éjszaka folyamán megjelent Magyar Közlönyben már Pest megye lett változatlanul hagyva, Budapest mellett!

Dömsödi járványügyi tájékoztató - ápr.30.

Dömsöd Duna-part

Kedves Lakótársaim!

Néhány órája, hogy a koronavírus járvány elleni védekezés legújabb szakaszához érkeztünk! Már az ebéd előtti Kormányinfón elhangzott, hogy a polgármesterek az ünnepi hétvégére ismét felhatalmazást kapnak az országos rendelet helyi alakítására. Most is meg kell várnunk a jogszabály kihirdetését a Magyar Közlönyben, és csak utána hozhatjuk nyilvánosságra a helyi szabályozást! Tehát, az írásom végig feltételes módban íródik, az abban foglaltak csak a szabályozásunk érvénybe lépte után válik konkrétummá!

Dömsödi járványügyi tájékoztató - ápr.29.

Kedves Lakótársaim!

Még csak a hét közepén tartunk, de a munkanap egy része a hétvége tervezésével telt el. Dr Bencze Zoltán összeállította annak a rendeletnek az alapját, amely május elsején léphet életbe, a megfelelő felhatalmazás után! Tudomásom szerint, a mai kormányülésen döntés születik a polgármesterek esetleges felhatalmazásáról is, a hosszú hétvégével kapcsolatban. Úgy tudom, hogy a döntés csak csütörtökön kerül napvilágra, akkor lép életbe, így kevés időnk marad a helyi rendelet kihirdetésére!

Oldalak

Feliratkozás RSS - polgármester blogja csatornájára