Dömsöd Nagyközség hivatalos oldala

6 óra alatt kétszer állították elő

A ráckevei nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki azt a 47 éves kunszentmiklósi férfit, aki a gyanú szerint besurrant egy bekerített házba, ahonnan műszaki eszközöket és egy karton ásványvizet lopott el, miután egy kerékpárt is „eltolt” és elrejtett.

Egy 46 éves dömsödi nő tett bejelentést 2021. június 29-én délután, mivel kerékpárját, amit előzőleg egy ház kerítésének támasztott, ellopták. A kiskunlacházai rendőröknek - hely-, és személyismeretüknek hála - azonnal volt elképzelésük az elkövetőről.

Azt is tudták, hogy a kerékpárlopással összefüggésbe hozható, kunszentmiklósi F. Sándort nem állandó lakóhelyén, hanem egy dömsödi címen kell keresni. A rendőrök nem sokkal később elszámoltatták 47 éves férfit, aki a helyszínen beismerte tettét, sőt azt is megmutatta, hová rejtette el a drótszamarat: egy közeli gazos területen, a szemét alá, nehogy más elvigye. A kerékpárt a rendőrök visszaadták tulajdonosának, F. Sándor ellen büntetőeljárás indult.

Kihallgatása után azonban a férfi nem hazafelé vette az irányt, hanem inkább beosont egy dömsödi családi házba, ahonnan ellopott egy Tv dekódert, egy mobiltelefont, valamint egy karton 1,5 literes szénsavas ásványvizet.

Másnap hajnali elfogását újabb kihallgatás követte, amelyen már nem bizonyult annyira együttműködőnek, ártatlannak vallotta magát.

A Ráckevei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a 47 éves férfival szemben lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.

Ráckevei Rendőrkapitányság