Dömsöd Nagyközség hivatalos oldala

Obstrukció

"Egy döntési folyamat hátráltatása jogszerű, de felesleges tevékenységekkel". Az Idegen szavak gyűjteménye szerint ez a jelentése az obstrukciónak!
Hogy miért adtam írásom címének ezt a kifejezést? Nos, azért, mert immár második olyan Képviselő-testületi ülésen vagyunk túl, amikor nem választottunk alpolgármestert! Normálisan, ezer esetből kilencszázkilencvenkilencszer ez úgy működik, hogy a polgármester előterjeszti azt a személyt, akivel együtt kíván dolgozni, akiben feltétel nélkül megbízik, és a képviselők szinte egyhangú döntéssel megszavazzák a jelöltet! Nálunk ez nem így történik! Az önkormányzati törvény adta jogommal élve előterjesztettem az alakuló ülésen Varsányi Antalt - aki az előző nyolc évben megelégedésemre látta el feladatát - az alpolgármesteri tisztségre. A szükséges öt szavazattal ellentétben négy szavazatot kapott, akárcsak a megismételt szavazáson az elmúlt szerdai testületi ülésen! Ekkor döntöttem úgy, hogy tovább nem erőltetem személyét, hanem a húsz éve képviselőként dolgozó és kiválóan teljesítő Ispán Ignácot kérem fel az alpolgármesteri tisztségre. Így is történt. Rövid szünet után Őt terjesztettem elő, az Ő személyéről szavaztunk. Legnagyobb meglepetésemre Ispán Ignác is csak négy szavazatot kapott, így gazdái lettünk annak a kétes dicsőségnek, hogy másodszor sem sikerült alpolgármestert választanunk! Nem sok ilyen település van az országban!!!! Nálunk sem volt ilyen 1990 óta! A Képviselő-testület fele úgy gondolta, hogy már csak nem fognak segíteni abban, hogy megpróbáljak élni törvény adta jogommal!
A második eredménytelen választás rá kellett hogy döbbentsen, hogy néhány képviselő társam finoman szólva is nem a konszenzust keresi, nem a közös munkát, hanem a konfrontációt!? Talán, néhányan emlékeznek arra, hogy a választások után azt írtam, hogy nem teljesen a kedvem szerint alakult a Képviselő-testület összetétele, de senkivel kapcsolatban sincs előítéletem. Ez így volt egészen eddig a pillanatig! Úgy tűnik, hogy néhány képviselő nem veszi tudomásul, hogy a polgármester viszonylag nagy többséggel ismét én lettem, és akár tetszik, akár nem, kénytelenek velem együtt dolgozni!!!!! Nem tudom, hogy mit hoz a jövő. Még nem döntöttem el, hogy kit fogok jelölni a következő alkalommal? Kíváncsi lennék rá, a képviselők vállalják e a sikertelen alpolgármester választás ódiumát, vagy a jótékony testületi döntés mögé bújnak?! Most azt érzem, hogy bárkit is jelölnék, senki nem kapná meg a szükséges szavazatszámot! Annyi biztos, hogy ezek után maximálisan résen leszek, minden döntéssel kapcsolatban, mert azt nem engedhetem meg, hogy személyemet ért kicsinyes próbálkozások miatt Dömsöd érdeke sérüljön!!! Csak emlékeztetem képviselő társaimat, hogy mire is esküdtünk!
Bencze István

Hozzászólások

Attól hogy egyelőre nincs alpolgármester, az munka ( az együtt dolgozás) azért folyhat? Vagy ennek is feltétele hogy legyen alpolgármester? Mert ha nem akkor a régi és új képviselőknek el kellene gondolkozni a választáskor hangoztatott szavaikon, mármint azon hogy megválasztásuk esetén bárkivel együtt tudnak dolgozni

A Közép-Duna vízi turizmusának komplex fejlesztése a Széchenyi 2020 program keretében